pondělí 19. září 2016

Gender, negender, v Batumi je dobře

Jako správný tradiční pár jsme se pro měsíc srpen rozdělili tak, aby každý dělal, co mu náleží. Antonín si machisticky zakoupil motorku a vyrazil na drsnou cestu plnou kamení, benzínu a vousatých mužů. Potetovaný vlk samotář brázdící 4 000 kilometrů dlouhou cestu z Prahy - Bubenče do Tbilisi – Vake.
Mezitím já, jemná slečinka, vyrážím prvním vlakem (samozřejmě s klimatizací a se zásuvkami, i když s “ethno” záchody) do Batumi k moři. Opalování na pláži a dortíčky v restauračních zařízeních…. To přesně nesnáším. Na rozdíl od plavání v moři, které miluji v jakoukoli denní i noční dobu, za jakýchkoli povětrnostních podmínek. 
Moře, hory, co víc chtít? Pěkné domky!
Plácání se ve slané vodě s výhledem na hory. Co víc si člověk může přát? Krásné uličky s roztomilými domky, velké množství parků, nádherná botanická zahrada rozkládající se přímo nad mořem a zdravě navlhlý vzduch. A palmy! To vše dohromady dělá z Batumi ideální město. Už jen vyhodit turisty a bude to ráj. Nebo je naopak nevyhazovat a investovat do koupě bytu?? 
Kromě toho mi je dobře ve městech, kde se nachází mešita, synagoga a minimálně dva kostely různých denominací. Je to ideově zdravé, kulturně obohacující, vypadá to dobře a muezzíni rulezz… 
Zvrhlí delfíni
K dokonalému oproštění mozku od jakýchkoli myšlenkových pochodů se jdu večer podívat na delfíní show. Zvrhlé, ale strašně veselé. Pamatujete si na takový ten pocit úplně jednoduchého štěstí, který najednou cítíte a roztáhne vám xicht do úsměvu? Nepamatujete? Nevadí, jděte na delfíní show!  
Za týden se do Batumi vracím i s posilou – s Bugi, která je u nás na návštěvě a s Antonínem, který přijel z druhé strany světa. A víte, kam večer společně míříme? No přeci na delfíní show :-).
I
P.S. Když už jsme u těch stereotypů, tak jako klasická žena jsem nedokázala sehnat správný kabel k foťáku, ani rozchodit čtečku karet v počítači… Fotky, které vidíte tady, jsou od Bugi a Antonína. 
P.S. 2 Irčo, díky za skvělý pojem “ethno záchody”! Pro neznalé: označení “ethno” se používá u věcí, které nejsou zrovna krásné, resp jsou spíše hnusné, ale patří ke koloritu dané věci/místa, takže si je neodvažujete úplně kritizovat.









Žádné komentáře:

Okomentovat