čtvrtek 10. listopadu 2016

Štěňátko, muslim a místo sexu pivo: Abcházie II.





Začínáme štěňátkem

Jak většina z vás už asi ví, máme psa. Inka od chvíle, co umřel její pes Šmudla, se vrhala na všechny toulavé vořechy s výkřikem: „Tohohle si musíme vzít.“ Antonín se rok statečně bránil, protože je pořádnější a celkově rozumnější. Inka kromě toho miluje psy, kteří mají tři nohy, jedno oko či jsou nějak jinak pochroumaní. Antonín když už zvíře, tak raději takové, které má všechny části těla ve správném počtu. 
Když jsme uviděli v Očamčiře v Abcházii samotné nemocné štěňátko, které se plahočilo mezi psy, z nichž většina byla tak zablešená, že si do těla vykousávala krvavé díry, bylo to pro Inku dostatečné utrpení a pro Antonína dostatečný počet nohou a očí (má všeho tak akorát), že jsme se rozhodli si ho vzít. Tolik tedy k novému členovi naší smečky jménem Neptuna.

Pokračujeme muslimem

Očamčira je malé přímořské město, kde chcípl pes… Před dvaceti pěti lety se muselo jednat o oblíbené letovisko s honosnými vilami. Dnes je většina domů opuštěná, hlavní náměstí prázdné se zrezivělým zábavním parkem, ve kterém se pasou krávy. Je tu (šedé) moře, (ubohé) palmy a (zabordelená) pláž. Obrovské vlny a neuvěřitelně rychlý vítr. Krása. 
Ač se většina lidí stěhuje z Očamčiry pryč, najdou se i tací, kteří sem přicházejí za novým životem. Čečenec jménem Chán nás pozval k sobě domů jen proto, že jsme šli kolem jeho vrat a zdáli se mu sympatičtí. On uměl pouze rusky, my anglicky. To byl ovšem pro nás menší problém, než jeho potřeba bez kontextu čas od času vykřikovat (anglickou) větu „I hate motherfucking sionism.“ Nemohli jsme se bez vysvětlení otočit zády, ale zároveň naše jazyková vybavenost nebyla dostatečná k nesouhlasné konverzaci na dané téma. Později nás odvezl i s Neptunou k lékárně, přestože jako muslim považuje psy za nečistá zvířata a tak se z nás stali kamarádi :-). 

Místo sexu pivo

Vzhledem k tomu, že místo sexu bychom popravdě museli přejít k genderu, rozhodli jsme se věnovat tématice úplně jiné a to pivní. V Abcházii byl totiž s námi náš dlouholetý idol Matouš Hrdina, spoluautor dvou legendárních průvodců po nejen českých nádražkách Kdyby ti tak pánbů prdel roztrh a Chcípni do rána na chlupatý zuby. Je to teda vrchní hipster, který se pořád tváří trochu jako bitch, ale ve skutečnosti s ním je hrozná legrace, má neuvěřitelné množství historek a poznatků a kromě toho to je mediální a copywritingový Bůh! 
A abchazské pivo Suchumskoje je pěkně hnusný.  
IA






Žádné komentáře:

Okomentovat